Утримання

 

 
Охолоджуйте корів від отелення до запуску

Літо прийшло, а разом з ним високі температури, підвищена вологість і тепловий стрес. Спека негативно впливає на корів — продуктивність зменшується, а з нею виробництво та прибуток молочної ферми. Про це розповідають ветеринарний лікар Престон Х. Морріс та експерт з молочного скотарства Джон Шітс зі США.

 
Чому нетелей також потрібно охолоджувати в спеку

ТЕХНОЛОГІЇ. ДОСЛІДЖЕННЯ. ІННОВАЦІЇ Тепловий стрес знижує споживання корму і молочну продуктивність  дійних корів, а його дія в сухостійний період істотно впливає на надій у наступну лактацію. Дослідники університетів штатів Флорида та Вісконсин досліджували вплив теплового стресу на поведінку і майбутню продуктивність нетелей. Нові дані можуть допомогти розробити ефективніші...

 
Автоматизація для корівників

Найважливіша інвестиція, яку будь-якому виробникові рано чи пізно доводиться зробити, — це інвестиція в корівник. Середній термін служби корівника становить приблизно 15 років залежно від використовуваних видів будівельних матеріалів. Для максимальної продуктивності тварин, забезпечення здорового й безпечного сер...


«Розумна» бирка

16 липня команда фахівців ТОВ «Молоко Вітчизни», що на Сумщині, разом із компаніями ZOETIS та ДК ВЕТ провели семінар, під час якого розповіли про інноваційні рішення, запроваджені на підприємстві. Одне з них — система моніторингу стада SMARTBOW. Про перші кроки і результати її використання розповість Артем Крутась, головний ветлікар МТФ № 2 (Тернівка).

 
TIME BUILDING у житті корови

Для отримання високих надоїв та якісного молока, корова має бути забезпечена відповідними умовами утримання. Про це йдеться на сайті avm-kc.org.ua. Останнім часом робочий день корови дуже змінився — він став значно напруженішим. Корови стали давати більше молока, їм потрібно більше поживних реч...

 
Комфорт корів упродовж року

Успіх молочного бізнесу залежить від споживання корму. Чим прохолодніше корові і чим більше свіжого повітря, тим більше поїдається сухої речовини. Горді Джонс, молочний фермер і консультант зі США, розповідає, як побудувати або реконструювати приміщення, щоб задовольнити всі потреби корови.

 
«Мишоловка» для корів

Через повсюдний перехід до безприв’язного утримання корів з доїнням у залах виникають питання організації зручностей для зооветеринарних маніпуляцій з окремими тваринами. Проектанти та практики пропонують різні способи фільтрації та фіксації тварин на виході з доїльної зали ― від селекційних воріт до труб пальпацій.

 
Власний квадратний метр

Утримання первісток в одній секції з повновіковими коровами в умовах надмірної густоти може стати причиною зменшення споживання сухої речовини молодими тваринами і, відповідно, молочної продуктивності. Щоб не експериментувати на власній худобі, а потім рахувати збитки, варто детальніше дізнатися про цю проблему.

 
Стратегії групування корів

Пітер Робінсон, дорадча служба університету штату Каліфорнія, Девіс, США Останні два десятиліття молочне скотарство на південному заході США було центром розвитку галузі. Є підстави стверджувати, що так буде й у найближчому майбутньому. Під розвитком ми розуміємо цілу низку речей, зокрема загальне виробництво молока, річний надій на корову, кількість корів, розміри молочних ферм.


Холодне таврування

Інформацію надано КЦ АВМОстаннім часом зростає інтерес українських фермерів до таврування худоби з метою ідентифікації. Зазвичай для цього використовують вушні бирки, але вони часто відриваються і губляться. Р...

 

Пошук