Породи ВРХ

 


Монбельярд

Порода монбельярд походить з гірських районів на сході Франції. Офіційно вона була зареєстрована як чиста порода в 1889 році. У суворому кліматі масиву Юра сформувалася ця міцна, здатна адаптуватися до найхолодніших і найспекотніших кліматичних умов корова, що має до того ж відмінну здатність до адаптації в будь-яких системах вирощування. Протягом століть, фермери, які були також і...


Українська червона молочна

Корови української червоної молочної породи за ефективністю їхнього довічного використання не поступаються аналогам вихідних порід. Українська червона молочна худоба є перспективною і конкурентоспроможною, оскільки порівняно з вихідною поліпшеною червоною степовою породою істотно підвищується ефективність використання корів.


Українська чорно-ряба молочна

Тварини української чорно-рябої худоби — найкращі за молочною продуктивністю серед інших порід України, адаптуються до різних кліматичних умов, вирізняються добрим розвитком морфологічних ознак вимені, тому найкраще пристосовані до технології машинного доїння.


Українська червоно-ряба молочна

Порода створена на основі місцевої симентальської худоби з залученням кращого генофонду. Це перша порода молочного типу, яка виведена в незалежній Україні методом відтворного схрещування симентальської породи і голштинських бугаїв червоно-рябої масті.


Симентальська

Порода створювалася в умовах інтенсивного експорту Швейцарією в інші країни світу сиру, яловичини, племінної худоби. Сприятливі кліматичні умови, багаті альпійські пасовища, високий попит в інших країнах на племінну худобу протягом значного періоду впливали на створення типу симентальської породи.


Голштинська

Тварини голштинської породи належать до спеціалізованого молочного типу худоби, який не повторює жодну породу світу. Показники відтворення зумовлюються значною мірою фізіологічними особливостями тварин, які після високої продуктивності потребують відпочинку для відновлення функції.

 

Пошук